Jau priimame paraiškas dalyvavimui programoje „Gabių vaikų akademija“ 2013-2014 m.m. Paraiškos priimamos iki 2013-06-03.

Kaip ir anksčiau, 2013-2014 m.m. į GVA programą priimame 48 vaikus – po 16 vaikų, 2013 m. rugsėjį pradėsiančių lankyti 2-ąją, 3-iąją ir 4-ąją mokyklos klases. Gera žinia – ateinantiems mokslo metams galėjome sumažinti dalyvavimo programoje mokestį – visų mokslo metų programos, apimančios 16 šeštadieninių sesijų ir 30 savarankiško darbo užduočių, dalyvio mokestis – 1000 Lt. Dėl objektyvių priežasčių dalyvio mokestis mokamas pasirašant dalyvavimo sutartį. Kitos priėmimo sąlygos ir kandidatų vertinimo tvarka nesikeitė – visą informaciją rasite http://gabiuvaikuakademija.lt/kaip/ . Paraiškos priimamos tik elektroniniu būdu.

Kaip rašėme, didele dalimi GVA sukauptos patirties ir žinių pasidalinome su Lietuvos mokyklomis – kuriame „Pradinio mokyklinio amžiaus gabiems vaikams skirtą pagilinto turinio gamtamokslinio ugdymo programą“ (PRAGGA). PRAGGA programos kūrimas artėja į pabaigą, darbui su gabiais vaikais pagal šią programą  apmokyti 108 mokytojai. Todėl pagal gamtamokslinės tiriamosios GVA programos dalies principus parengtą PRAGGA programą savo mokykloje nuo 2013 m. rugsėjo jau galės mokytis net 50 mokyklų (esančių 30 Lietuvos miestų ir rajonų) vaikai. Mokyklų sąrašą rasite pragga.gabusvaikai.info .

GVA programa yra daug daugiau nei gamtamokslinė tiriamoji veikla, nuolatos ieškome būdų ir galimybių sukurti gabiesiems prasmingus iššūkius. Tačiau visuomet siekėme gabiesiems būtiną mokymą padaryti prieinamą kuo didesniam augančių talentų skaičiui. Todėl šių mokyklų (galinčių taikyti PRAGGA programą) mokiniai nebus priimami į 2013-2014 m.m. GVA programą, tokiu būdu užtikrinant šią galimybę  kitiems.

Parašykite komentarą