Šį mėnesį Vilniuje gabiausiems šalies mažamečiams savo duris atverianti Gabių vaikų akademija papildė autoritetingos, tarptautinės organizacijos – Europos gabių vaikų tarybos (European Council of High Ability) – gretas. Akademijos steigėjai tikisi, kad tai dar labiau sustiprins jų mokymosi įstaigą.

„Didžiuojamės, kad Gabių vaikų akademija prisijungė prie EGVT, kuri Europos mastu vienija gabių vaikų poreikiams neabejingas organizacijas ir ekspertų bendruomenę. EGVT yra forumas, kur galima pasisemti naudingos informacijos ir patirties apie gabiems vaikams kuriamus specialius mokymosi metodus. Geriausius Vakarų praktikos pavyzdžius perkelsime į Gabių vaikų akademijos mokymosi programą“, – sakė Gabių vaikų akademijos direktorė Ingrida Ramanauskienė.

EGVT vienija daugelio Europos šalių nacionalinių švietimo sistemų atstovus, mokslininkus, psichologus ir gabių vaikų tėvelius. Pagrindinis EGVT tikslas – skatinti domėjimąsi didelių gabumų tema ir informacijos apsikeitimą tarp organizacijos narių.

Neformalaus gabių vaikų ugdymo programa Gabių vaikų akademija yra bendras VšĮ „Žiniukas“ ir Vilniaus universiteto Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centro mokslininkų projektas gabiausiems Lietuvos vaikams. Akademijos steigėjai pradinių klasių moksleiviams kuria išskirtinę ugdymo programą, kuri turėtų padėti atskleisti gabių vaikų potencialą.

2010-2011 mokslo metais į Gabių vaikų akademiją bus priimti 1 ir 3 klasių mokiniai. Kiekvienoje amžiaus grupėje į Akademiją bus atrinkta 15 gabių vaikų. Iš viso šiais mokslo metais Gabių vaikų akademijoje mokysis 30 vaikų. Iš jų 20 pačių gabiausių programoje dalyvaus nemokomai. Pirmaklasių registracija į Akademiją vyksta iki rugsėjo 22 dienos.

Nuo kitų metų Gabių vaikų akademijos programa bus plečiama ir apims nuo parengiamosios iki 4 klasės. Gabių vaikų akademija yra tęstinė programa – jei norės, vaikas galės dalyvauti programoje 5 metus – nuo 6 iki 11 metų.

Daugiau informacijos apie programą, atrankos principus ir registraciją rasite interneto svetainėje www.gabiuvaikuakademija.lt.

VšĮ „Žiniukas“ yra nevalstybinė pradinė mokykla ir neformaliojo vaikų švietimo mokykla, siekianti atskleisti kiekvieno vaiko potencialą, paskatinti siekį bei įgūdžius mokytis, pažinti, bendrauti.

Parašykite komentarą