Visoje Lietuvoje mėnesį vykusi gabiausių šalies mažamečių atranka baigėsi. Patys gabiausi šiandien atvers Gabių vaikų akademijos duris. Per oficialią atidarymo šventę ugdymo programos steigėjai ir vadovai pristatys inovatyvius, kartu su mokslininkais sukurtą ir specialiai gabiems vaikams pritaikytą mokymosi programą.

Gabių vaikų akademijos atidarymo ceremonijoje dalyvaus akademikas Jurgis Vilemas, Nacionalinės moksleivių akademijos direktorė Lina Danienė, Vilniaus universiteto Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centro direktorė Sigita Girdzijauskienė.

„Gabių vaikų akademijos auklėtinių tėveliams ir kviestiniams renginio svečiams bus pristatyti mūsų tikslai, strategija ir veiklos programa. Be to, kartu su akademinio pasaulio atstovais diskutuosime apie gabių vaikų padėtį Lietuvoje ir pasidalinsime vakarų valstybėse egzistuojančia ugdymo praktika, kurią bandome perkelti ir į Gabių vaikų akademijos mokymosi programą“, – sako Gabių vaikų akademijos steigėja ir direktorė Ingrida Ramanauskienė.

Trūkstant iššūkių, gabūs vaikai praranda gebėjimą stengtis bei motyvaciją siekti daugiau, ir galiausiai  neatskleidžia visų savo galimybių. Todėl Gabių vaikų akademijos steigėjai pradinių klasių moksleiviams sukūrė išskirtinę ugdymo programą, kuri turėtų padėti atskleisti gabių vaikų potencialą, lavinti jų įgūdžius ir žinias.

Siekiama, kad gabių vaikų akademija taptų gabių vaikų bendravimo ir lavinimosi terpe, kurioje grupinės veiklos ir individualių užduočių forma siekiama subalansuoti intelektinių gebėjimų, kūrybiškumo ir charakterio ugdymą, skatinantį motyvaciją, lyderystę bei žingeidumą.

2010-2011 mokslo metais į Gabių vaikų akademiją yra priimti 1 ir 3 klasių mokiniai. Kiekvienoje amžiaus grupėje į Akademiją atrinkta 15 gabių vaikų. Iš 2010-2011 mokslo metais Gabių vaikų akademijoje mokysis 30 vaikų. Iš jų 20 pačių gabiausių programoje dalyvauja nemokomai.

„Norinčiųjų tapti Gabių vaikų akademijos auklėtiniais buvo labai daug – visiems vietų neužteko. Tad teko sunki užduotis -išrinkti pačius gabiausius ir labiausiai motyvuotus“, – sako I. Ramanauskienė.

Nuo kitų metų Gabių vaikų akademijos programa bus plečiama ir apims nuo parengiamosios iki 4 klasės. Gabių vaikų akademija yra tęstinė programa – jei norės, vaikas galės dalyvauti programoje 5 metus – nuo 6 iki 11 metų.

Neformalaus gabių vaikų ugdymo programa Gabių vaikų akademija yra bendras VšĮ „Žiniukas“ ir Vilniaus universiteto Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centro mokslininkų projektas gabiausiems Lietuvos vaikams. Gabių vaikų akademija yra autoritetingos, tarptautinės organizacijos – Europos gabių vaikų tarybos (European Council of High Ability) – narė. Gabių vaikų akademijos partneris yra ISM vadybos ir ekonomikos universitetas.

VšĮ „Žiniukas“ yra nevalstybinė pradinė mokykla ir neformaliojo vaikų švietimo mokykla, siekianti atskleisti kiekvieno vaiko potencialą, paskatinti siekį bei įgūdžius mokytis, pažinti, bendrauti.

(pranešimas spaudai)

 

Parašykite komentarą